Gazdaság

A régió legdrágább gázolaját tankoljuk

A régió legdrágább gázolaját tankoljuk

2011. november 1., kedd
A régió legdrágább gázolaját tankoljuk

A jövedékiadó-emelés miatt a régió országai közül mostantól Magyarországon kerül a legtöbbe a gázolaj, "így e téren is sikerült felzárkóznunk az EU legdrágább államai közé" - írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Volner János

azt közölte, hogy a 424 forintos hazai átlagár 22 forinttal haladja meg az osztrák árakat, de 47 forinttal magasabb a szlovén, 59 forinttal a horvát, 20 forinttal a szerb, 59 forinttal a román, 169 forinttal az ukrán és 24 forinttal a szlovák áraknál is. Az intézkedés a gázolaj újabb jelentős keresletcsökkenését, a szomszédos országokba irányuló benzin- és bevásárló turizmus fellendülését és ezek eredményeként a magyar költségvetési bevételek csökkenését fogja eredményezni - jelentette ki az ellenzéki politikus, aki megjegyezte, hogy a Fidesz ellenzéki pártként "a világgazdasági válság közepén is élénken követelte" az üzemanyagok jövedéki adójának csökkentését, és felrótta az akkori kormánynak, hogy nincs jobb ötlete az áfa emelésénél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.