Gazdaság

Védett madarak a hűtőtáskában

Védett madarak a hűtőtáskában

2011. október 16., vasárnap
Védett madarak a hűtőtáskában

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei jövedéki ellenőrzést tartottak tegnap a 43. számú főúton, melynek során egy olasz állampolgárságú férfi járművében 156 madártetemet találtak.

A sofőr, valamint az utas kérdésre elmondta, hogy bejelentendő jövedéki terméket nem hozott magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot ugyan elfogadták, azonban mégis a jármű és a csomagok vizsgálata mellett döntöttek, melynek során az utastérben talált hűtőtáskákból előkerült összesen 156 példány – énekes rigó, réti pityer, búbos pacsirta, sordély, mezei pacsirta, kalandra pacsirta, kenderike, tengelic, barázdabillegető – madártetem, melyek szállításához szükséges engedélyt bemutatni nem tudtak. A természetvédelmi hatóság munkatársának szakvéleménye alapján a madarak mindegyike védett fajhoz tartozik. A pénzügyőrök az 1,5 millió forint eszmei értéket meghaladó madártetemet, valamint az olasz sofőrt a Makói Rendőrkapitányságnak adták át, ahol ellene természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.