Gazdaság

Fejleszti a kerékpárút-hálózatot a kormány

Fejleszti a kerékpárút-hálózatot a kormány

2011. október 8., szombat
Fejleszti a kerékpárút-hálózatot a kormány

Húszmilliárd forintot fordít az elkövetkező években kerékpárutak építésére és a meglévők felújítására a kormány - mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Füzéren, a Füzért és Felső Mislét (Vysná Misla) összekötő kerékpár-útvonal indító kilométerkövének felavatásán szombaton.

A Magyarországról Szlovákiába átvezető kerékpárút nem az egyetlen, mint

Horváth Jenő

, Füzér (független) polgármestere közölte, három olyan kerékpárút épül egyszerre a Hegyközben, amely összeköti a két országot. Sárospatak és Kassa, Füzér és határ túloldalán lévő Szkáros, Pusztafalu és Bista között épülnek kerékpárutak.

Völner Pál

azt mondta: a térség turisztikai vonzerejét növelik a kerékpárutak, a környék települései felkészültek az idelátogatók fogadására, mintegy ezer szálláshely várja őket. Mint mondta: elsőbbséget élvez a Duna menti kerékpár út megépítése és a Balatont átölelő kerékpárút, ugyanakkor azt tervezik, hogy 2014-től a Tisza mentén is kerékpárutak épüljenek. A kormány fontosnak tartja a határokon átvezető kerékpárutak építését - tette hozzá az államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.