Gazdaság

Újabb kínai munkahelyteremtés Magyarországon

Újabb kínai munkahelyteremtés Magyarországon

2011. szeptember 13., kedd
Újabb kínai munkahelyteremtés Magyarországon

Újabb munkahelyeket teremtő megállapodással bővül a magyar-kínai stratégiai partnerség, amelynek keretében Budapesten hozza létre közép-európai központját Ázsia vezető biotechnológiai kutatóintézete - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kommunikációs főosztálya kedden az MTI-t.

A China Hi-Tech Fair konferencián kedden Budapesten a magyar-kínai együttműködés eredményeiről és kilátásairól tartott előadást Mendelényi Dániel, a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztosság titkárságának vezetője. Mendelényi Dániel a közlemény szerint hangsúlyozta: a megállapodással Magyarország új esélyt kap arra, hogy jelentős szerephez jusson a 21. század tudományának egyik legfontosabb területén. A beruházás pedig teret nyit a magyar kutatók számára ahhoz, hogy képességeiket idehaza kamatoztathassák. A konferenciát követően

Mészáros György

, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke és

Wang Jian

, a BGI vezérigazgatója együttműködési keret-megállapodást írt alá arról, hogy a sencseni székhelyű vállalat közép-európai központját (BGI Central Europe) a magyar fővárosban hozza létre. A BGI egész Ázsia vezető biotechnológiai kutatóintézete, amely még a kínai viszonyok között is kivételes dinamikájú fejlődési utat járt be. Országos és világhálózatot épít. A kutatóintézet jelentős sikere a humán gén feltérképezésében való részvétel, egészségügyi területen pedig világviszonylatban is kulcsszerepet játszik a magzati rendellenességek kiszűrését célzó nemzetközi biomedikális kutatási programokban. A magyar-kínai gazdasági és üzleti kapcsolatok élénkítése szempontjából kiemelt jelentőségű keddi rendezvényen a kínai-magyar kapcsolatokról, az abban rejlő üzleti lehetőségekről hangzottak el előadások. Az előadók között szerepelt

Semjén Zsolt

miniszterelnök-helyettes,

Demján Sándor

, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke,

Gao Jian

, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete és

Yuan Baocheng

, Kína innovációs központjának számító Sencsen város alpolgármestere. A negyedik alkalommal megrendezett China Hi-Tech Fair Budapest konferenciát és üzletember találkozót idén a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szervezte. Az eseményen elsősorban az infokommunikáció, a biotechnológia, az energiahatékonysággal, a környezetvédelemmel kapcsolatos technológiák és a kapcsolódó befektetések területén érdekelt vállalkozások, befektetők és szakmai szövetségek számára adott alkalmat a közvetlen partnerszerzésre - tartalmazza a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.