Gazdaság

Nem valószínű recesszió a világban

Nem valószínű recesszió a világban

2011. szeptember 6., kedd
Nem valószínű recesszió a világban

Nem valószínű, hogy a világgazdaság recesszióba kerül, de vannak kockázatok - fejtette ki egy szingapúri tanácskozáson a Világbank elnöke.

"Nem hiszem, hogy az Egyesült Államok, vagy a globális gazdaság ismét recesszió felé halad, de igen nagy mértékű a bizonytalanság" - mondta

Robert Zoellick

újságíróknak. Szerinte annak van nagy valószínűsége, hogy az Egyesült Államokban gazdasága egy ideig lassan fog növekedni jelentős munkanélküliséggel párosulva. Az európai adósságválságról szólva Zoellick leszögezte: az egyik lehetséges megoldás a költségvetési integráció elmélyítése. "Az eddigi lépések - az EFSF stabilitási alap létrehozatala, az Európai Központi Bank kötvényvásárlásai - csak arra jók, hogy az Európai Unió időt nyerjen a problémák valódi orvoslására" - mondta a Világbank elnöke. Hozzátette: a likviditás növelését célzó lépések nem elegendőek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.