Gazdaság

Komplett kórházakat ürítenek ki

Komplett kórházakat ürítenek ki

2011. szeptember 21., szerda
Komplett kórházakat ürítenek ki

A kórházak adósságrendezése helyett a fővárosi kórházak államosításával járó költöztetésre, telephelyek megszüntetésére költené az Egészségügyért Felelős Államtitkárság az E-Alap több mint 40 milliárdos többletét - írta szerdai számában a Népszabadság, amely szerint tucatnyi kórházi telephely szűnne meg.

A lap emlékeztetett: az OEP-kasszában augusztus végén a tervezettnél több mint 41 milliárddal kisebb volt a hiány, miután jóval kevesebbet költöttek táppénzre, és lényegesen több pénz folyt be egészségügyi hozzájárulásból és a gyógyszergyári befizetésekből is. Ezt a talált pénzt az egészségügyi államtitkárság a Semmelweis Terv végrehajtására szeretné fordítani – írta a lap a birtokába került kormányzati dokumentumra hivatkozva. Mint írták, a terv szerint legalább tucatnyi kórházi épület ürülhet ki, telephelyek szűnhetnek meg – így a Honvédkórházhoz tartozó verőcei kórház is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.