Gazdaság

Szegedi-aradi orvosi együttműködés nyert 180 ezer eurót

Szegedi-aradi orvosi együttműködés nyert 180 ezer eurót

2011. augusztus 16., kedd
Szegedi-aradi orvosi együttműködés nyert 180 ezer eurót

A magyar-román határon átnyúló együttműködési program keretében a sürgősségi ellátás szegedi és aradi fejlesztésére egyenként több mint 90 ezer euró támogatást kaptak a felek.

2010-ben az Európai Unió támogatásával a „Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013” keretén belül kölcsönös előnyökkel járó munkakapcsolat alakult ki a Szegedi Tudományegyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikája és az Aradi Városi Kórház között a tápcsatornai betegségek sürgősségi endoszkópos ellátására. Az egyetemi klinika oktatóbázisára alapozva lehetőség nyílt orvosok és endoszkópos szakasszisztensek számára a modern sürgősségi betegellátási módszerek elsajátítására. A projekt partnerek által pályázattal külön-külön elnyert több mint 90 ezer euró támogatás a sürgősségi beavatkozásokhoz szükséges eszközfejlesztést is biztosított, ami javítja a határmenti régióban a biztonságos és magas színvonalú diagnosztikus tevékenységet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.