Gazdaság

Adómentes a nyugdíj

Adómentes a nyugdíj

2011. augusztus 2., kedd
Adómentes a nyugdíj

2011-től az adóterhet nem viselő járandóságok adómentessé váltak. Így adómentes jövedelem a nyugdíj, a gyermekgondozási segély, az anyasági támogatás, az ápolási díj, a gyermeknevelési támogatás, nevelőszülői díj, a szociális gondozói díj 180 ezer forintot meg nem haladó része.

A személyi jövedelemadó törvény 2011. év január 1-től hatályos rendelkezései értelmében ezek a jövedelmek már nem számítanak összevont jövedelemnek, hanem adómentes juttatások. E változás oka az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése. A 2011. évről készítendő adóbevallásban az ilyen jogcímen szerzett jövedelmeket akkor sem kell feltüntetni, ha a magánszemélynek keletkezett bevallási kötelezettség alá eső jövedelme. Azon magánszemélyek, akik kizárólag adómentes jövedelmet szereztek, e tekintetben bevallás benyújtására sem kötelezettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.