Gazdaság

A jövő hét végére befejeződhet a búza betakarítása

A jövő hét végére befejeződhet a búza betakarítása

2011. augusztus 10., szerda
A jövő hét végére befejeződhet a búza betakarítása

A jövő hét végére az egész országban befejeződhet a búza betakarítása, ugyanis mindössze a termőterület mintegy 3 százalékán kell learatni a gabonát - közölte Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke szerdán az MTI érdeklődésére.

Hozzátette: az aratás befejezése lényégében már csak az időjárás függvénye. Mivel egyes a területeken az esős időjárás hátráltatja a munkát, mert a felázott talajra nem lehet rámenni a gépekkel. A GOSZ elnöke szerint a búza betakarítását követően a mintegy 900 ezer hektárnyi területről, 4 millió tonna körüli gabona kerül a magtárakba. A búza minősége jó, ami azt jelenti, hogy az idei termés mintegy 70 százaléka étkezési minőségű. A belföldi felhasználásra lesz elegendő mennyiség. Sőt, exportra is jut majd 1-2 millió tonna közötti mennyiség. Tavaly a betakarított búza mennyisége 3,76 millió tonna volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.