Gazdaság

Eddig 73 millió forint érkezett az Államadósság Ellen Alapba

Eddig 73 millió forint érkezett az Államadósság Ellen Alapba

2011. július 26., kedd
Eddig 73 millió forint érkezett az Államadósság Ellen Alapba

Eddig 73 millió forint érkezett az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba, s az elmúlt hónapban ebből 19 milliót fizettek be - nyilatkozta a Népszava keddi számában Borbély László, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese.

A lap emlékezet arra, hogy a 21 ezer milliárd forintra tehető államadósságot a májusban magánkezdeményezésre létrehozott Összefogás az Államadósság Ellen Alapban összegyűlt pénzzel is csökkentenék.

Borbély László

a Népszavának azt mondta: "jogszabály írja elő, hogy az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba beérkező összegeket, a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap egyéb forrásaival együtt kell fölhasználni az államadósság csökkentésére". A vezérigazgató-helyettes hozzáfűzte, hogy az ÁKK egy alszámlát hozott létre az alapba érkező befizetések gyűjtésére, s így folyamatosan nyomon követhető az összeg alakulása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.