Gazdaság

Szegedi befektetés mellett döntött a Biggeorge’s-NV Equity

Szegedi befektetés mellett döntött a Biggeorge’s-NV Equity

2011. június 16., csütörtök
Szegedi befektetés mellett döntött a Biggeorge’s-NV Equity

A Biggeorge’s-NV Equity (BNV Equity) az Új Magyarország Kockázati Tőke Program (Jeremie-program) keretében 350 millió forintot fektet be a közös alapítású, Szegeden bejegyzett Velgene Biotechnológiai Kutató Kft.-be; a Velgene munkatársai a sejtek bizonyos anyagcsere-folyamatait, az úgynevezett autofágiát kutatják - közölte a BNV Equity csütörtökön közleményben az MTI-vel.

A projekt célja egy autofágiát befolyásolni képes molekula vagy fehérje azonosítása. A Biggeorge’s-NV Equity legújabb befektetésével az innovatív biotechnológiai kutatások területére lép, és a 350 millió forintos tőkeemeléssel a Velgene Biotechnológiai Kutató Kft.-ben szerez üzletrészt. A Velgene Biotechnológiai Kutató Kft. tevékenysége biotechnológiai kutatás és fejlesztés, célja pedig olyan fehérjék és molekulák azonosítása, amelyek képesek lehetnek befolyásolni az autofágia folyamatát. Az utóbbi időben publikált tudományos kutatási eredmények szerint számos betegség, többek között az Alzheimer-kór, különböző ráktípusok, neurodegeneratív betegségek, izomsorvadás, az autofágia kóros működésére vezethető vissza.

Zsembery Levente

, a BNV Equity vezérigazgatója szerint a sejt anyagcserefolyamat-vizsgálata a biotechnológiai kutatás kiemelt területe, ahol a Velgene kutatói már eddig is jelentős eredményeket értek el, ráadásul a kutatás vezetője az autofágia nemzetközileg egyik legmagasabb szinten jegyzett kutatója, ami meghatározó eleme volt a befektetési döntésnek. BNV Equity I. Kockázati Tőkealap 4 milliárd forintos alaptőkével, 10 éves futamidejű tőkealapként indult 2010 májusában, a Jeremie-program keretében. Az Alapkezelő a korai és növekedési fázisban lévő, innovatív társaságok közül az egyedülálló piaci pozícióval, elkötelezett menedzsmenttel és jelentős növekedési lehetőséggel rendelkező vállalkozásokra fókuszál. Kiemelten kezeli az élettudományok, az üzleti és informatikai szolgáltatások, és az alternatív energia területén tevékenykedő társaságokat, melyekbe a Jeremie-programnak megfelelően esetenként 50-350 millió forint közötti tőkét fektet be. A BNV Equity a tőkejuttatáson túl szakmai-, kapcsolati- és menedzsmenttámogatást is biztosít a portfólió-társaságoknak. Az alap 2010 negyedik negyedévében az elektronikus számlázással foglalkozó pécsi Számlaközpont Kft.-ben, illetve az egészségügyi berendezéseket forgalmazó kereskedő szolnoki Saunik Kft.-ben szerzett üzletrészt, 2011 második negyedévében pedig az elszámolási és fizetési rendszereket fejlesztő Első Magyar Konszolidátor Zrt-ben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.