Gazdaság

Sopron a legkedveltebb úti cél egy internetes szavazás szerint

Sopron a legkedveltebb úti cél egy internetes szavazás szerint

2011. június 6., hétfő
Sopron a legkedveltebb úti cél egy internetes szavazás szerint

Sopron a legkedveltebb úti cél azon az internetes voksoláson, amelyen eddig 2200 hazai településre több mint 20 ezer szavazat érkezett.

A

vendegvaro.hu

utazásszervező oldalon június 12-ig lehet megnevezni azokat a településeket, amelyeket az első három helyen látogatnának meg a válaszolók. A felmérés hétfői részeredménye szerint a legkedveltebb település toplistáját 1500 szavazattal Sopron vezeti, második a tavaly az európai kulturális főváros címet viselő Pécs, a harmadik pedig a változatos programkínálatáról ismert Eger. "A szobafoglalási statisztikákhoz viszonyítva a szavazás jelenlegi állása teljesen más képet mutat" - mondta el az MTI-nek

Körtvélyesi Erzsébet

, a

vendegvaro.hu

egyik szakmai vezetője, hozzátéve, hogy a klasszikus úti célnak tekintett Tokaj és Sárospatak is csak a 31, illetve a 34. helyen szerepel. "A felmérés valóban azt mutatja, hogy a válaszolók mely településekre utaznának a legszívesebben, nem pedig azt, hogy végül hová lesz lehetőségük eljutni" - magyarázta. A szavazók 75 százaléka nő, ami a szakmai portál szerint azt mutatja, hogy az utazás megtervezésénél még mindig a nők az aktívabbak. Az oldalon feltett kérdések között lakcímre vonatkozó adatok nem szerepelnek, így azt nem lehet tudni, hogy mely országrészből érkezett a legtöbb szavazat. Az eltöltött vendégéjszakák alapján Budapestnek előkelőbb helyen kellene végeznie, a lista szerint a főváros egyelőre a 19. helyen szerepel. A dobogósok után az első tíz helyen sorrendben Hajdúszoboszló, Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Szeged, Gyula, Zalakaros és Debrecen található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.