Gazdaság

Eddig több mint 61 milliárd forint adóvisszatérítés

Eddig több mint 61 milliárd forint adóvisszatérítés

2011. június 11., szombat
Eddig több mint 61 milliárd forint adóvisszatérítés

A személyi jövedelemadó bevallások alapján 61,367 milliárd forint adóvisszatérítést utalt ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 925 ezer személy részére a június 5-i adatok alapján - közölte az adóhatóság az MTI érdeklődésére.

A NAV-hoz június 5-ig összesen 3,393 millió szja-az adóhatóságbevallás és közel 236 ezer egyszerűsített adóbevallás érkezett, míg a munkáltatói adómegállapításokból 130 ezer. Az utóbbi benyújtásának határideje június 10-e, ezért az adatok feldolgozása folyamatos - közölte a NAV. Amennyiben valaki május 20-ig önhibáján kívül eső okból nem nyújtotta be a bevallását, az akadály megszűnését követő 15 napon belül kell bevallást tennie. Késedelmét igazolási kérelemmel mentheti ki, amelyet a bevallással egyidejűleg kell benyújtania. Ha az állami adóhatóság helyt ad az igazolási kérelemnek, nem szab ki mulasztási bírságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.