Gazdaság

Visszautalta az Emfesz a túlfizetéseket

Visszautalta az Emfesz a túlfizetéseket

2011. április 7., csütörtök
Visszautalta az Emfesz a túlfizetéseket

Visszautalta a túlfizetést az Emfesz Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. korábbi földgáz felhasználói közül azoknak, akiknek záró mérőállását megkapta a kijelölt szolgáltatótól - közölte az Emfesz csütörtökön az MTI-vel.

A Magyar Energia Hivatal - a korábbi tájékoztatás szerint - a Főgázt és a Tigázt jelölte ki az Emfesz korábbi fogyasztóinak szolgáltatójaként, úgynevezett végső menedékesként akkor, amikor 2011 januárjában felfüggesztette az Emfesz gázkereskedői engedélyét. Az Emfesz a pénzügyi elszámolás részeként a túlfizetést összeghatár nélkül visszautalta a felhasználónak - áll a közleményben. Az Emfesznek a jogszabály, illetve a Magyar Energia Hivatal határozata a írta elő a fogyasztókkal kapcsolatos végelszámolás módját. Ennek értelmében a végelszámoláshoz kapcsolódó záró mérőállásokat a Magyar Energia Hivatal által kijelölt végső menedékes szolgáltatók küldték meg az Emfesznek, és a társaság a kapott mérőállások alapján készítette el és küldte meg a fogyasztók részére a végszámlákat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.