Gazdaság

Vége a szlovák rendszámú autók korszakának

Vége a szlovák rendszámú autók korszakának

2011. április 24., vasárnap
Vége a szlovák rendszámú autók korszakának

Vége az ügyeskedésnek a szlovák rendszámmal. A szakma javaslata szerint csak egy hónapig járhat majd külföldi rendszámmal az, aki életvitelszerűen Magyarországon tartózkodik. Máskülönben az adóhatósággal találja szemben magát. A magyarországi autósok között a szlovák rendszám volt a "legnépszerűbb".

Már készülnek is azok a jogszabályok, amelyekkel meg akarják akadályozni, hogy magyar állampolgárok korlátlan ideig járhassanak külföldi rendszámú autóval. Gyakran a Magyarországon vásárolt kocsikat is külföldön helyezik forgalomba, így ezek után nem fizetnek sem regisztrációs díjat, sem áfát. A Gépjárműimportőrök Egyesületénél azt mondják: szigorúbb szabályozás kell és kifizethető díjak.

Erdélyi Péter

elnök úgy véli: a regisztrációs adó felső határát meg kellene szabni, hogy ne legyen olyan mértékű, ami külföldre kergeti az embereket autót regisztrálni. Ma a 3000-3500 köbcentis motorral szerelt, korszerű autók importőreire akár 3,2 millió forintot is kivethetnek.

(Forrás: hirado.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.