Gazdaság

Vizsgálják a hamburgeradó bevezetését

Vizsgálják a hamburgeradó bevezetését

2011. március 13., vasárnap
Vizsgálják a hamburgeradó bevezetését

A szakminisztériumok vizsgálják az úgynevezett hamburgeradó bevezetésének hatásait - derül ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy írásbeli kérdésre adott válaszából.

A miniszter leszögezi: az elmúlt években végzett hazai táplálkozás-egészségügyi vizsgálatok eredményei alapján elmondható, hogy a felnőttek és a gyermekek körében is a táplálkozással összefüggő betegségek kockázatát jelentő tényezők - fokozott energia- és zsírbevitel, jelentős sóbevitel - gyakoribb előfordulásával kell számolni. Ennek csökkentése érdekében egyeztetések folynak az érintett minisztériumok bevonásával a javasolt bevezethető adónemekről, a becsült gazdasági hatásokról - közli

Matolcsy György

. Hozzáteszi: arra, hogy milyen mértékű lesz a díj, milyen termékeket érint, illetve, hogy mire fogják fordítani a bevételt, csak akkor tudnak pontos választ adni, ha a témával kapcsolatos jogszabályok megjelennek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.