Gazdaság

Pénzügykutató: idén 2,3 százalékkal nő a GDP

Pénzügykutató: idén 2,3 százalékkal nő a GDP

2011. március 18., péntek
Pénzügykutató: idén 2,3 százalékkal nő a GDP

Idén 2,3 százalékkal nő a bruttó hazai termék (GDP), 4,0 százalékos infláció mellett - mondta Petschnig Mária Zita a Pénzügykutató Zrt. tájékoztatóján.

Az idei GDP-re 2,0-2,5 sávot adott a gazdaságkutató, ezen belül a legvalószínűbb a 2,3 százalék, tette hozzá a gazdaságkutató főmunkatársa. A háztartások fogyasztása 1,5 százalékkal nő, a reálkeresetek 0,3 százalékkal csökkennek, a beruházások 2,5 százalékkal bővülne az idén. A foglalkoztatás egy százalékkal bővülhet, ez 30 ezer új munkahelyet jelent. Az új konjunktúra jelentésben az intézet erre az évre 2,9 százalékos GDP arányos eredményszemléletű (ESA'95) államháztartási hiánnyal számol. Az év végére 5,75 százalékra csökken a jelenleg 6,0 százalékos alapkamat. Az euró árfolyama decemberben 276 forint lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.