Gazdaság

30 százalékkal csökkentenék a hitelek törlesztőrészletét

30 százalékkal csökkentenék a hitelek törlesztőrészletét

2011. március 3., csütörtök
30 százalékkal csökkentenék a hitelek törlesztőrészletét

Kezdetben az eredeti összeg 30 százalékára kellene csökkenteni a hitelek törlesztő részletét, majd fokozatosan kellene emelni azt a bajbajutott és a fizetőképességük határára jutott adósoknál - javasolja a Széchenyi Hitelszövetség nevű civil szervezet a Magyar Nemzet csütörtöki lapszámában.

Barabás Gyula

, a szövetség elnöke a lapnak ehhez hozzáfűzte: a programban részt vevő adósok késedelmi kamatát pedig el kellene engedniük a bankoknak. Az elképzelés szerint a kedvezményes időszak öt évig tartana, azaz ennyi idő alatt állna vissza a törlesztő részlet az eredeti szintre. A koncepció szerint ez idő alatt elsősorban a tőkét törlesztenék az adósok, így a tartozásuk is jelentősen csökkenhetne. Ha mégsem tudják fizetni az adósságukat, akkor az ingatlanukat bérlakássá kellene alakítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.