Gazdaság

Elszámolási problémák az Emfesz és a gázszolgáltatók között

Elszámolási problémák az Emfesz és a gázszolgáltatók között

2011. február 28., hétfő
Elszámolási problémák az Emfesz és a gázszolgáltatók között

Az Emfesz gázkereskedőnek mintegy 400-500 millió forint veszteséget okozhatnak az ügyfeleiket átvevő gázszolgáltatókkal fennálló elszámolási problémák, ezért a társaság a Magyar Energia Hivatalhoz fordul iránymutatásért - írja a Népszava a hétfői számában.

Az Emfesztől az új, úgynevezett végső menedékes szolgáltatóhoz kerülő ügyfelek nem mindegyikénél történt meg ugyanis időben a fogyasztásmérő órák leolvasása. Így egyes, korábbi Emfesz-fogyasztókat átvevő gázszolgáltatók becsléssel döntötték el, hogy az ügyfelek mennyi gázt használtak el még az Emfesz és mennyit a saját ügyfeleikként. Az Emfesz egyeztetni kíván azokkal a gáztársaságokkal is, akikhez átszerződtek volt ügyfelei. A Népszava úgy tudja, hogy az Emfesz helyzetét az is megnehezíti, hogy egyes felhasználók – abban bízva, hogy a gázcég a jövőben nem lesz képes talpra állni – nem hajlandók kifizetni az általuk korábban felhasznált gázt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.