Gazdaság

Egészséges dolgozókra "gyúr" a Dorozsmai Nagybani Piac

Egészséges dolgozókra "gyúr" a Dorozsmai Nagybani Piac

2011. február 1., kedd
Egészséges dolgozókra "gyúr" a Dorozsmai Nagybani Piac

Munkahelyi egészségfejlesztési programot indít a Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatásával. A program nyitórendezvényére hétfőn került sor.

A programban a kft. minden dolgozója részt vesz. A projekt célja a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. munkavállalói körében az egészség iránti felelősség és öngondoskodási képesség erősítése, az egészségfejlesztés színterein megvalósuló közösségi programok elterjesztése és az életminőség javítása. Először munkahelyi egészségtervet készítenek, majd az alapján dolgozzák ki a cselekvési programot. Ennek keretében felmérik dolgozóik egészségügyi állapotát, majd figyelmet fordítanak az egészséges táplálkozásra, illetve az energia-egyensúly megtartására, dietetikai tanácsadást és tréningeket vezetnek be, rendszeres testmozgást elősegítő szabadidős programokat és elsősegély-nyújtási, valamint baleset-megelőzési programokat akarnak megvalósítani - tájékoztatta portálunkat

Törökné Szántó Katalin

, a Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. ügyvezetője. Minderre azért is nagy szükség van, mert előfordult már, hogy a piacon rosszul lett kereskedőt kellett ellátniuk. A projekt által célként megfogalmazott egészséges táplálkozáshoz a zöldségek és gyümölcsök a piacon adottak, valamint a pályázat keretében kisebb értékben tudnak tornaszőnyegeket, súlyzókat és fitballabdákat biztosítani a munkaidő utáni mozgáshoz. A program minden dolgozóra vonatkozik, nem menedzserszűrésről van szó - hangsúlyozta az ügyvezető. A projekt októberben zárul, addigra pedig látható eredményt várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.