Gazdaság

A vártnál nagyobb lehet a német növekedés

A vártnál nagyobb lehet a német növekedés

2011. január 16., vasárnap
A vártnál nagyobb lehet a német növekedés

A német gazdasági minisztérium szerint idén az eddig vártnál nagyobb lehet a gazdaságnövekedés, jövőre azonban lassulás várható.

A minisztérium egyik dokumentumát idézve a Der Spiegel című német hetilap azt írta, hogy a hazai össztermék (GDP) 2,1-2,4 százalékkal nő az idén. Ez meghaladja azt az 1,8 százalékot, ami a kormány eddigi hivatalos várakozása. A jövő évre 1,6-1,9 százalékos gazdaságnövekedési előrejelzést tartalmaz a dokumentum. A minisztérium várhatóan a jövő héten ismerteti az idei és a jövő évre vonatkozó legfrissebb gazdaságnövekedési előrejelzését. A nagyobb idei gazdaságnövekedés egyebek között azt is eredményezi, hogy Németországnak az államháztartási hiány finanszírozására csupán közel 40 milliárd eurónyi kölcsönt kell felvennie az eredetileg tervezett 48 milliárd euró helyett - számolt be a német hetilap. (Forrás:

Világgazdaság Online

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.