Gazdaság

Újra beindul a benzincsempészés?

Újra beindul a benzincsempészés?

2010. december 31., péntek
Újra beindul a benzincsempészés?

Szerbiai médiumok szerint újévtől olcsóbb lesz az üzemanyag déli szomszédunknál. Hogy pontosan mennyivel, még nem lehet tudni. Egyes szakmabeliek azt állítják, akár 10 dinárt (25-28 forintot) is megtakaríthatunk literenként. A behozatal miatt állítólag a minőség is javulni fog. Csak halkan jegyezzük meg, a benzin már most jóval olcsóbb – akár 35 forinttal is – odaát.

Ha eddig nem is indult be a benzinturizmus - mert nem volt akkora árkülönbség, hogy megérje - azok után, hogy Magyarországon szerdától ismét minden eddigi rekordot megdöntött az üzemagyag ára, elképzelhető, megint előkerülnek a feltunningolt, 100 literes ócska járgányok, amelyekkel a kilencvenes években, főleg a balkáni háborúk idején, napi többszöri fuvarral, egyesek a benzincsempészésnek köszönhetően szép kis vagyonra tettek szert, és úgy jártak át a határon, mintha munkába mennének. Újra beindulhat a macska-egér játék a vámőrök és a csempészek között, előkerülnek a rejtett tartályok, és virágba szökken az, amit már teljesen elfelejtettünk, és azt gondoltuk, csak a rossz emlékű vadkeleti piacgazdaság hajnalán jellemezte a magyar társadalmat: a feketézés, a korrupció elhatalmasodása, az ügyeskedés, a benzin-, cigaretta- és szeszcsempészés, a feketepiac, egyszóval mindaz, amit uniós országként régóta magunk mögött szeretnénk tudni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.