Gazdaság

Elkészült a Makót elkerülő út

Elkészült a Makót elkerülő út

2010. november 3., szerda
Elkészült a Makót elkerülő út

Elkészült a Makót elkerülő út, amelyet az autósok ma délutántól használhatnak - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) az MTI-vel szerdán.

A 4456-os számú út a jövő év első felére megépülő M43-as autópályát és a régi 43-as utat köti össze. Az úton a sztráda átadásáig még végeznek különböző munkákat, de ezek a forgalmat nem zavarják majd jelentősen. Az út átadásával enyhül Makó forgalmi terhelése, ugyanis a Hódmezővásárhely felől Nagylak irányába haladók ezután elkerülhetik a várost. Az utat a szlovák Doprastav a. s. építette négymilliárd forintért. A munkálatok során mintegy 4,5 kilométer új főutat és három kilométer utat építettek át, illetve korszerűsítettek. Az M43-as autópálya Szegedet Makóval összekötő 31,6 kilométeres szakasza, az új Tisza-híd, a sztrádát a régi 43-as úttal összekötő főút építése és korszerűsítésére uniós támogatással valósul meg. A projekt költsége 85 milliárd forint, amelynek kétharmadát az Európai Unió fedezi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.