Gazdaság

Lehet még javítani a szerb-magyar gazdasági kapcsolaton

Lehet még javítani a szerb-magyar gazdasági kapcsolaton

2010. szeptember 23., csütörtök
Lehet még javítani a szerb-magyar gazdasági kapcsolaton

Jónak mondható a gazdasági kapcsolat Magyarország és Szerbia között, nagyon sokat fejlődött az utóbbi időben, azonban messze elmarad attól, amilyen lehetne - mondta Szatmáry Kristóf, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának fideszes alelnöke csütörtökön Szegeden a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara szakmai találkozójának szünetében az MTI-nek.

Úgy vélte, ebben közrejátszott a gazdasági világválság is, amely visszavetette a magyar cégek befektetési kedvét, valamint az is, hogy a magyar vállalkozásfejlesztési támogatási rendszer nem volt a legjobb. „Most egy olyan időszakban vagyunk, amikor bízhatunk abban, hogy a világgazdasági válság is enyhül, illetve azt gondolom, hogy az új kormányzat gazdaságpolitikája jelentős változást hoz”- mondta. Hangsúlyozta, hogy a hazai kis- és középvállalkozások (kkv) megerősítése kulcsfontosságú, tehát Széchenyi Tervben megjelenő források nagy részét a kkv-szektor fejlesztésére fordítják majd. Másrészt a nemzetstratégiai elképzeléseknek is része a kárpát-medencei, a környező országok, azon belül a vajdasági gazdasági kapcsolatok fejlesztése. A szerb-magyar vegyeskamara és a két ország intézményei a keretet tudják biztosítani, tartalommal a vállalkozásoknak kell megtölteni a kapcsolatot - tette hozzá

Szatmáry Kristóf

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.