Gazdaság

Akadálymentesítik a Napsugár Otthont Kisteleken

Akadálymentesítik a Napsugár Otthont Kisteleken

2010. augusztus 13., péntek
Akadálymentesítik a Napsugár Otthont Kisteleken

23,5 millió forintnyi fejlesztés valósul meg a kisteleki idősek otthonában

Már javában folynak az akadálymentesítési munkálatok Kisteleken. A Napsugár Otthon a Norvég Alap és a Csongrád Megyei Önkormányzat támogatásával mintegy 23,5 millió forintból akadálymentesíti közlekedő infrastruktúráját és közösségi vizesblokkjait. A projekttel az otthon lakóinak közlekedése illetve hozzáférése biztonságosabbá és korszerűbbé válik. A beruházás előreláthatólag augusztus végére fejeződik be.

„A kor elvárásaihoz szakmailag is igazodó, a Norvég Alap egyik fő szegmensét adó szociális és gazdasági felzárkóztatás, ezen belül a fogyatékkal élő emberek egyenlő esélyű hozzáférésének biztosítása hívta életre ezt a fejlesztést, melybe közösségi vizesblokk bővítés, illetve a szükséges építészeti munkálatok tartoznak” – mondta el az eseményen

Berta Árpádné

, a Napsugár Otthon igazgatója. „A projekt keretein belül sor kerül egy felvonó rekonstrukciójára, valamint kialakításra kerülnek többek között akadálymentes parkolók, bejáratok, rámpák és WC-mosdó helyiségek javítva az itt lakók szolgáltatásokhoz történő hozzáférését és a biztonságosabb közlekedését” – tájékoztatta

Kiss Ernő

, a kivitelező Ipszolg '98 Kft. ügyvezetője a sajtó megjelent képviselőit.

Tamási Andrásné

, az otthon egyik lakója pedig arról beszélt, hogy ebben a beruházásban az akadálymentesítéssel – ami a munkálatok alatt a lehetőségekhez képest kis zajjal és kellemetlenséggel járt –, nemcsak az ő életkörülményeik javultak, hanem európai mércével mérten is magas színvonalú időseket ellátó otthon valósult meg. Így összességében elmondható, hogy megérte kivárni az felújítást. A kor elvárásainak megfelelő akadálymentesítés kialakításának velejárója a közösségi terek fejlesztése, a vizesblokkok felújítása és az akadálymentesített parkolók korszerűsítése is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.