Gazdaság

Pórul jártak a frankhitelesek

Pórul jártak a frankhitelesek

2010. július 11., vasárnap
Pórul jártak a frankhitelesek

A Morgan Stanley bankcsoport citybeli befektetési elemzői június végén látogatást tettek Magyarországon, és erről nemrég Londonban kiadott elemzésükben azt írták: becslésük szerint a 2007-2008-ban, svájci frankban felvett lakáscélú hitelek havi törlesztőrészletei ma már több mint 50 százalékkal magasabbak az induló szintnél - írja az InfoRádió.

Az előző havival gyakorlatilag azonos, éves szinten stagnáló magyarországi inflációt várnak júniusról londoni felzárkózó piaci elemzők, a kamatkilátásokról azonban eltérő vélemények vannak forgalomban a Cityben. A nagy londoni elemző és befektetési házak mindegyike a májusban mért 5,1 százalékos tizenkét havi inflációval azonos, vagy ahhoz nagyon közeli drágulási ütemet jósolt a múlt hónapról is. A Bank of America-Merrill Lynch (BoA-ML) bankcsoport elemzői szerint az MNB monetáris tanácsának több tagját aggasztják az inflációs nyomások, és így a magyarországi jegybanki kamat most még várhatóan nem változik. A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési és elemző részlegének minap kiadott prognózisa szerint viszont az inflációs kockázatok miatt a kamatszigorítás felé hajlóra változhat a magyar jegybank alapállása, és most már valószínűbbnek tűnik egy kamatemelés, mint egy kamatcsökkentés.

További elemzések és részletek ITT.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.