Gazdaság

Vida Ildikó az APEH új elnöke

Vida Ildikó az APEH új elnöke

2010. június 28., hétfő
Vida Ildikó az APEH új elnöke

Visszavonta az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnökének vezetői megbízatását Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter – írja a Magyar Nemzet Online. Szikora Jánost 2005-ben nevezték ki az adóhatóság elnökének, őt most Vida Ildikó váltja.

Visszavonta

Szikora János

APEH-elnöki megbízatását a nemzetgazdasági miniszter. „A június 18-án

Matolcsy György

által elrendelt vizsgálat megállapította: azzal, hogy az APEH elnöke leállíttatta a Malév köztartozásának behajtását, sérültek azok az alapelvek, melyek szerint az adóhatóság a törvényeknek megfelelően gyakorolhatja jogait és teljesíti kötelezettségeit, valamint hogy az adóhatóság minden ügyben megkülönböztetés nélkül köteles eljárni” – írja az MNO. A szerkesztőséghez eljuttatott közlemény tartalmazza azt is, hogy jogszerűtlenül avatkozott bele a Kiemelt Adózók Igazgatóságának hatáskörébe Szikora. A szakminiszter

Vida Ildikót

nevezte ki az adóhatóság elnökének.

További részleteket ITT olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.