Gazdaság

Lezárják az új klinika előtti útszakaszt

Lezárják az új klinika előtti útszakaszt

2010. május 7., péntek
Lezárják az új klinika előtti útszakaszt

Péntektől elkezdődik a Semmelweis utcai közműépítés

Május 7-től fokozatosan lép érvénybe az új forgalmi rend az egyetemi városrészen, a klinikák környékén. Az érintett területen közmű- és közterület-fejlesztési munkálatok kezdődnek. Péntek reggeltől már nem lehet behajtani az új klinika előtti útszakaszra, a klinika a Liliom utca felől közelíthető meg autóval.

Tavasszal és nyáron kerül sor a déli klinikai központ közmű és közterület rekonstrukcióra a Szeged Biopolisz Park – Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja projekt első projektelemeként. A projekt keretében a kivitelező SC Biopolisz Konzorcium közműveket vált ki és fejleszt a Semmelweis utcában, a Bánomkert soron és az Oldal utcában. A beruházás részeként a Bécsi krt. és a Boldogasszony sgt. kereszteződésében körforgalom épül. A közműfejlesztés május 7-étől (péntektől) több utcaszakaszon indul: a Semmelweis utca teljes hosszán, a Bánomkert sor Liliom utcától Oldal utcáig tartó szakaszán és az Oldal utcában. A Bécsi krt. és a Boldogasszony sgt. kereszteződésében pedig körforgalom épül. Az építkezés megkezdődésével az alábbi forgalmi változások lépnek érvénybe:

Május 7–től:

– Nem lehet behajtani az új klinika előtti részre, lezárásra kerül a Semmelweis utca a Markovits utca és a Liliom utca között. – Az új klinika mellett, elsősorban a klinika betegforgalma számára, ideiglenes parkolót alakítanak ki, amely a Liliom utca felől érhető el. – Az új klinikához a mentő a Tisza L. körút felől közlekedik.

Május 10-től:

– Lezárják a Semmelweis utcát a Tisza Lajos körút és a Markovits utca között, a női klinikához csak a célforgalom: mentők, várandós anyukákat szállítók és az ott dolgozók hajthatnak be. – Az Oldal utcát lezárják a gépkocsiforgalom elől. – A Bécsi krt. és a Boldogasszony sgt. kereszteződésében a körforgalom építése ideje alatt, korlátozott feltételek mellett, a kétirányú forgalom végig biztosítva lesz.

Május 12-től:

– A Markovits utcába a Boldogasszony sgt. felől lehet behajtani. A női klinika az építkezés ideje alatt mentővel és autóval is a Markovits utcai ideiglenes bejárat felől közelíthető meg. – A Bánomkert sor érintett szakaszát is lezárják az autóforgalom elől. – A Bokor utca napközben az építési forgalom és klinikai teherforgalom számára fenntartott utca lesz, ezért az utcában a parkolás megszűnik, és átmenő autóforgalom napközben nem hajthat be, de a lakók számára a bejutás biztosítva lesz.

Szeged klinika közműfejlesztés nagyobb térképen való megjelenítése

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.