Gazdaság

Hídkeresztelő pályázatot indít a NIF Zrt.

Hídkeresztelő pályázatot indít a NIF Zrt.

2010. március 12., péntek
Hídkeresztelő pályázatot indít a NIF Zrt.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt (NIF). és a szegedi önkormányzat közös szavazást hirdet az M43 autópálya nyomvonalán épülő Tisza-híd névadására - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A kétkörös hídkeresztelő szavazás első egy hónapos időszakában, 2010. március 12. és április 16. között a szervezők az új Tisza-híd leendő nevére várják a lakosság javaslatait. A névjavaslatok leadása postán interneten és telefonon történhet - jelezték. A beérkezett javaslatokat egy felkért szakmai zsűri összesíti, amely egyebek közt a NIF Zrt., és az Országos Földrajzinév Bizottság delegáltjaiból áll össze. A zsűri a beérkezett javaslatokból kiválasztja azt az 5 nevet, amelyet névadásra ajánl. A kampány második időszakában, 2010. április 20. és május 14. között az interneten lehet szavazni a Tisza-híd leendő nevére, a szavazás eredménye 2010. május 20-án kerül kihirdetésre - olvasható a közleményben. A Tisza M-43 Konzorcium által kivitelezett M43 autópálya Makóig tartó, kétszer kétsávos szakaszát, a korábbi közlések szerint várhatóan 2010 augusztusában adják át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.