Gazdaság

Koncentrálódik a magyar Túró Rudi piac

Koncentrálódik a magyar Túró Rudi piac

2009. december 21., hétfő
Koncentrálódik a magyar Túró Rudi piac

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Sole-Mizo Zrt. irányítást szerezzen a Danone Kft. Túró Rudi üzletága felett.

A Sole-Mizo Zrt. 2009. október 5-én szerződést kötött a Danone Kft.-vel, melynek értelmében megszerzi annak Túró Rudi üzletágát. A szerződés kiterjed a marcali gyár által használt védjegyekre is. A szintén Marcaliban gyártott Milka Super Rudi termék és a kapcsolódó szellemi termékek a Danone Kft. tulajdonában maradnak, annak független forgalmazását a Danone Kft. folytatja. A vevő Sole-Mizo Zrt. közel 50,8 százalékban a CSIM Pte. Ltd. -

Csányi Sándor

Szingapúrban bejegyzett cége -, 49 százalékban pedig a Hongkong-ban bejegyzett Sinhu Investment Limited tulajdona. A termelés jelenleg négy üzemben folyik, Szegeden, Bácsbokodon, Makón és Csornán. Az eladó Danone Kft. a francia Groupe Danone SA közvetett tulajdona. A Danone Kft.-nek Budapesten és Marcaliban vannak termelő üzemei. A versenytörvény értelmében a vállalkozások összefonódásához a GVH engedélye szükséges, ha valamennyi érintett vállalkozás-csoport, valamint az érintett vállalkozás csoportok tagjai és mások által közösen irányított vállalkozások előző üzleti évben együttesen elért nettó árbevétele meghaladja a 15 milliárd forintot. A GVH álláspontja szerint az összefonódás következtében számottevő "káros" versenyhatás fellépése nem valószínűsíthető. Mivel a versenytörvény értelmében a versenyhatóság nem tagadhatja meg az engedély megadását, ha az összefonódás nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az érintett piacon - tartalmazza a versenyhatóság közleménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.