Gazdaság

Délmagyarország: Cseh konzorcium építi a villamos vonalat Szegeden

Délmagyarország: Cseh konzorcium építi a villamos vonalat Szegeden

2009. november 18., szerda
Délmagyarország: Cseh konzorcium építi a villamos vonalat Szegeden

Négy pályázó - egy cseh, egy kecskeméti és két budapesti - közül a csehországi székhelyű konzorciumot építheti a 2-es villamos vonalát Szegeden, miután ezt a pályázót hirdette ki győztesként a szegedi elektromos tömegközlekedési nagyprojektet irányító Szeged Pólus Nonprofit Kft. - írta szerdai számában a Délmagyarország.

A napilapban megjelent részletek szerint a Szeged Villamos 2 Konzorciumot a brnói OHL ZS. a. s. cég vezeti. A konzorcium vállalta, hogy 2010 nyarára megépíti az új rókusi 2-es villamos vonalát 2,1 milliárd forint értékben. Kialakít egy 705 méteres hurokfordulót végállomással a Vértónál, egy 3040 méteres vágányrendszert felsővezetékkel a Rókusi körúton, a Csongrádi és a Kossuth Lajos sugárút között, amelynek több mint 80 százaléka füvesített vágány lesz. A kivitelező gondoskodik a közvilágítás és a közművek cseréjéről, megállókat, forgalomtechnikát telepít, valamint járdát, kerékpárutat és 13 ezer négyzetméter utat épít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.