Gazdaság

Nő a minimálbér Szlovákiában

Nő a minimálbér Szlovákiában

2009. augusztus 13., csütörtök
Nő a minimálbér Szlovákiában

A sorban nyolcadik legalacsonyabb minimálbért Szlovákiában fizetik ki a dolgozóknak az egész EU-n belül — adta hírül a felvidek.ma hírportál.

Ettől alacsonyabb a minimálbér Észtországban, Lengyelországban, Magyarországon, Lettországban, Litvániában, Romániában és Bulgáriában, ahol alig éri el a 123 eurót. A szlovákiaitól magasabb a minimálbér Cipruson, Máltán, Szlovéniában és Csehországban. A legmagasabb minimálbért Luxemburgban fizetik, havi 1641 eurót, de a második helyen álló Írország sem sokkal marad el ettől az összegtől. A szigetországban ugyanis a minimálbér összege 1500 euro. Amint arról már beszámoltunk, a szociális és munkaügyi tárca 2010. január 1-től a jelenlegi 295,5 euróról 319,5 euróra emelné a minimálbér összegét, ami 8,1 %-os emelkedést jelentene. Erről a javaslatról a Gazdasági és a Szociális Tanács a jövő héten fog tárgyalni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.