Gazdaság

Újra szállíthat a Pick is húst Oroszországba

Újra szállíthat a Pick is húst Oroszországba

2009. július 7., kedd
Újra szállíthat a Pick is húst Oroszországba

Feloldotta az orosz állat- és növény-egészségügyi felügyelet (Roszszelhoznodzor) az ideiglenes korlátozásokat, amelyek négy magyar húsfeldolgozó vállalat oroszországi exportját sújtották - jelentette kedden az Interfax hírügynökség.

Gilyán György

moszkvai magyar nagykövet

Szergej Dankverttel

, a Roszszelhoznodzor vezetőjével múlt szerdán folytatott megbeszélésén már ígéretet kapott arra, hogy az orosz felügyelet napokon belül hivatalosan engedélyezi az export felújítását, amelyet Moszkva közel egy éve korlátozott. A nagykövet akkor az MTI-nek elmondta: a korlátozásnak az volt az oka, hogy a cégek termékeiben az orosz egészségügyi határértéket meghaladó arányban találtak mérgező anyagokat. Az orosz határértékek szigorúbbak az európai uniósnál. A magyar cégek azóta intézkedtek a probléma megszüntetésére. Az MTI értesülése szerint a szállítási korlátozás feloldása a Pick Szeged Zrt.-t, a Hungerit Zrt.-t, a Kométa 99 Zrt.-t, valamint a Holla Baromfi Kft.-t érinti. Az MTI értesülését a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) nem erősítette meg, a szaktárca ugyanis még nem kapott hivatalos értesítést az üggyel kapcsolatban. Az exporttilalom feloldását üdvözölte, és igen kedvező hírnek nevezte

Éder Tamás

, a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.