Gazdaság

Gázkorlátozás - Csökkentette a termelést a Pick Szeged Zrt.

Gázkorlátozás - Csökkentette a termelést a Pick Szeged Zrt.

2009. január 7., szerda
Gázkorlátozás - Csökkentette a termelést a Pick Szeged Zrt.

A gázkorlátozás miatt kénytelen volt csökkenteni a termelést szerdán a Pick Szeged Zrt., a cég központi telephelyén leállították a sertésvágást is - közölte Kovács László elnök-vezérigazgató az MTI-vel.

Az élelmiszeripari cég szegedi Maros utcai telephelyén teljes egészében leállította a gyártást, csak "állagmegóvási" munkák folynak. A központi telephelyen kénytelenek voltak felfüggeszteni a sertésvágást, a termelést azonban a munkafolyamatok széthúzásával folytatni tudják - mondta a vezérigazgató. A Pick Szeged Zrt. más üzemeiben is kénytelen volt jelentősen csökkenti a termelést - tudatta a szakember.

Kovács László

elmondta, a vállalkozás gázszolgáltatójától szerdán délután kapott értesítés szerint a Pick Szeged Zrt. - mint élelmiszeripari cég - mentesül a második kategóriába tartozó fogyasztókra vonatkozó korlátozások alul. Ha valóban így lesz, csütörtök reggel - bár jelentős munkaszervezési nehézségek árán - újraindulhat a termelés - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.