Gazdaság

Hamarosan régi fényében ragyog Szeged egykori szállodája

Hamarosan régi fényében ragyog Szeged egykori szállodája

2008. december 23., kedd
Hamarosan régi fényében ragyog Szeged egykori szállodája

A Quaestor-csoport rövidesen megkezdi csaknem két milliárd forintos beruházás keretében az egykori szegedi Kass Szálló felújítását. A projekthez hatszáz millió forintot nyert a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program turisztikai pályázatán.

Molnár Sándor,

a Questor-cégcsoporthoz tartozó Régi Hungária Kft. ügyvezetője a felújítás előtti utolsó helyszíni bejárás alkalmából az MTI-nek elmondta: a munkálatok engedélyes tervekkel rendelkeznek, így a jövő év elejéig tartó adminisztrációs feladatok elvégzését követően kezdődik az átalakítás. Első lépéseként a bontás kezdődik meg több helyen. Változnak a terek, a termek és a szobák is. A szálloda "munkaneve" a Régi Hungária, de sokan ismerték a létesítményt Kass Szállóként is. Végleges neve később dől el - mondta el a vezető. Az épület teljes külső és belső átalakítása a tervek szerint 2010 közepére fejeződik be. Addigra ismét a régi fényében ragyog az étterem, a kávézó, az ötven szobás szálloda, lesz két új konferenciaterem és az egykori háromszáz fős zeneszoba. A tervek szerint a pincében wellness részleget alakítanak ki. A cégcsoport elnök-vezérigazgatója,

Tarsoly Csaba

korábban az MTI-nek elmondta: 1994-ben vásárolták meg az épületet, funkciójáról több terv is született, végül mégis szállodaként állítják helyre. Megítélésük szerint az utóbbi időben fellendülőben van a szegedi idegenforgalom, és ezért egy négycsillagos szállodának van létjogosultsága a városban. Ehhez nagyban hozzájárul az M5-ös autópálya is - tette hozzá a vezető. Az intézményt a Quaestor-csoport egyik részlege irányítja majd, amely szeretné a konferencia turizmust egyre magasabb szintre fejleszteni. A vezető elárulta, hogy kétszáz euró körül lesznek a szobaárak. A Szeged szívében levő egykori szálloda 1916-ban épült, majd 1977-ben életveszélyessé vált, ezért bezárták. 1992-ben a tulajdonos cég belekezdett a műemléki épület felújításába, a meglevő négy szintre még kettőt épített, és megerősítette az épület szerkezetét. A pénz azonban elfogyott és 1994-ben eladta az ingatlant a Quaestor-csoportnak. A cég először irodaházat, majd áruházat tervezett az épületbe, végül a szálloda mellett döntött, amelyre több pályázatot is beadtak, mire a most elnyert összeggel elkezdődhet az építkezés. A munkát a műemlékvédelmi hatóság felügyeli.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.