Gazdaság

Hansa-Kontakt-beruházás a Szegedi Ipari Parkban

Hansa-Kontakt-beruházás a Szegedi Ipari Parkban

2008. augusztus 28., csütörtök
Hansa-Kontakt-beruházás a Szegedi Ipari Parkban

Fotó: Gémes Sándor - SZEGEDma

Csütörtökön letették az alapkövét a Szegedi Ipari Parkban a Hansa-Kontakt Kft. három és fél milliárd forintos beruházásának, melynek során 26 ezer négyzetméter raktárterületű, összesen 28 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít az élelmiszer-, vegyiáru-, ital- és dohánytermékek disztribúciójával foglalkozó cég.

A saját tőkéből, hitelből és pályázati forrásokból megvalósuló beruházástól a költségek csökkenését és a szolgáltatás színvonalának javulását várja a Csongrád, Bács-Kiskun, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye déli részén mintegy háromezer partnerét ellátó vállalkozás – mondta az alapkőletételt megelőzően a cég ügyvezetője,

Kis Attila

. A tervek szerint a cég jelenleg Szeged belvárosában található telephelyét kiváltó központban 2500 négyzetméteres hűtött raktárt, 23 ezer négyzetméteres magasraktárt, 500 négyzetméteres kiszolgáló épületet, valamint a második szinten 3.200 négyzetméternyi irodát és szociális blokkot alakítanak ki – közölte a szakember. A projekt főkivitelezője az Aktál Bau Építőipari Kft. lesz, amelynek 2009 augusztusára kell a 21. századi követelményeknek megfelelő logisztikai központot létrehoznia. Az 1995-ben alapított, magyar tulajdonban álló szegedi székhelyű Hansa-Kontakt Kft. 2007-es forgalma 19,4 milliárd forint volt, a tervek szerint az idén eléri a 21 milliárd forintot, az új logisztikai központ elkészülte után, 2009-ben pedig a 29 milliárd forintot. A cég alkalmazottainak száma 2007-ben 230 fő volt, ez 2009 végére 390-re növekszik – tudatta Kis Attila. A cég által kiszolgált háromezer vállalkozás kiskereskedelmi forgalma 2007-ben mintegy 69 milliárd forint volt, a hálózatban foglalkoztatottak létszámát pedig 12-15 ezerre becsülte az ügyvezető.

Botka László

polgármester elmondta: az M5-ös és az M43-as autópálya csomópontjánál található 45 hektáros Szeged Ipari Logisztikai Központ első, 10 hektáros üteme 2006-ban készült el. A Hansa-Kontakt Kft. betelepülésével már a terület felén működnek cégek, de az M43-as építésének indulásához kapcsolódóan egyre nagyobb az érdeklődés a központ iránt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.