Gasztro

Visszatér idén és hosszabb lesz a szőregi Bánya BBQ és Blues fesztivál

Visszatér idén és hosszabb lesz a szőregi Bánya BBQ és Blues fesztivál

2021. augusztus 12., csütörtök
Visszatér idén és hosszabb lesz a szőregi Bánya BBQ és Blues fesztivál

A 2020-as év sikerei után a szervezők egy hosszabb és nagyobb Bánya BBQ & Blues fesztivált álmodtak meg. A közönség szeptember 10-én és 11-én két napon át élvezheti az italokat, a BBQ ételeket és a koncerteket - a blues mellett idén már jazzt is - írják a szervezők sajtóközleményükben.

A fesztivál gerincét idén is a szombati hamburger és oldalas verseny adja. A verseny köré a szervezők profi körülményeket építenek, a szabályzat és a zsűrizés a hivatalos versenyekkel közel megegyező, de ezzel együtt egyedi, családias hangulatot szeretnének teremteni. A megmérettetésre nem csak a profikat, de azokat az amatőröket is várják, akik még nem álltak zsűri előtt.

A Bánya BBQ & Blues zenei palettája egyszerre szeretne kellemes aláfestést nyújtani az ételek-italok mellé és elkényeztetni a blues rajongókat. A fellépők közül idén visszatér Benkő Zsolt, a Simple Blues Band és Bíró János, hozzájuk csatlakozik a BLUES from HELL, a Mohai Tamás Band és Tóth Bagi Csaba.

A szervezők 2021-ben pénteki nappal bővítették a fesztivál programját, ahol a legfinomabb italoké és ételeké lesz a főszerep, estére pedig Blaho Attila jazz koncertje várja a látogatókat. Szombaton a verseny és a koncertek mellett délelőtt a Gastro-Mini gyermekeket vezet be a sütés-főzés világába, míg a kezdő és haladó BBQ-sok egy szakmai workshopot hallgathatnak meg.

A rendezvény ingyenesen lesz látogatható a szőregi Monti Sándor parkban - ismertebb nevén, a Bányában. A BBQ versenyre augusztus 25-ig a rendezvény közösségi oldalán megtalálható formanyomtatvány kitöltésével lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.