Gasztro

Kürtöskalács fagyizót nyitott Kaliforniában egy szegedi fotómodell

Kürtöskalács fagyizót nyitott Kaliforniában egy szegedi fotómodell

2018. október 21., vasárnap
Kürtöskalács fagyizót nyitott Kaliforniában egy szegedi fotómodell

A szegedi Szabó Szandra 5 évvel ezelőtt látogatóba utazott az Egyesült Államokba a 60-as években kivándorolt és ott családot alapító anyai nagybácsihoz és számára ismeretlen rokonaihoz. Jól érezte magát Kaliforniában, ezért kint maradt. Először modellkedni kezdett, majd pedig nyitott egy saját kürtöskalácsos fagyizót – írja a forbes.hu

Az unokatestvérek barátai között akadt egy séf, Omar Lara, aki Budapesten már kóstolta a kürtőskalácsot, és egyből szerelembe esett az édességgel. Szandrának is ez volt a legkedvesebb magyar édessége, ma is emlékszik a nagymama sütötte kürtőskalácsok ízére. Ők ketten gondoltak egy nagyot. Üzletet álmodtak, amibe mindenki beletette a maga erőforrásait. Omar az üzleti tapasztalatot, Szandra a receptet, kreativitást, és mindkettőjük a megtakarított pénzét. A House of chimney cakes (Kürtőskalács-ház) valahogy így indult, de az ötlettől a megvalósításig legalább egy évet kellett várni – olvasható a cikkben.

A szegedi Szabó Szandra fotómodellből lett vállalkozó. (Fotó: forbes.hu)

„Tavaly november elején nyitottunk, cirka 80 ezer dollár befektetéssel, ami hamarosan meg is térül. Én a tradicionális verziót tudtam elkészíteni, de az amerikai ízlést az évek alatt kiismerve úgy gondoltam, hogy a szokványos forma és ízvilág ide kevés lenne. Az amerikaiak szeretik és el is várják a „wao-élményt”, így ennek megfelelően alakítottuk ki a menüt” – mondta Szandra a Forbesnak. A cikkből kiderül, hogy a House of chimney cakes a kezdeti döcögés után hamar beindult. Az utóbbi hónapokban körülbelül nettó 30 ezer dollár (kicsit több, mint 8 millió forint) körül alakult az árbevételük havonta, amivel Szandráék egészen meg vannak elégedve. „Itt sokféle édesség kapható, de a kürtőskalácsot egyáltalán nem ismerték. Először bizalmatlanok voltak, de nagyon kíváncsiak is, szívesen kipróbálták.” – fogalmazott. Szandráról és a kürtöskalács fagyizójáról bővebben

ide kattintva

olvashat.

Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.