Gasztro

Készíts sárgatúrót és kaszinótojást Húsvétra - konyhai tippek

Készíts sárgatúrót és kaszinótojást Húsvétra - konyhai tippek

2018. március 29., csütörtök
Készíts sárgatúrót és kaszinótojást Húsvétra - konyhai tippek

A húsvét nem csak a locsolkodásról és a rokonlátogatásról szól, hanem még a kajálásról is. Néhány különleges húsvéti ételt szedtünk össze.

Az első, és egyben legkülönlegesebb a sárgatúró, ami csak a nevében tartalmaz túrót. Fotó: cookpad.com

A sárgatúró erősen a valláshoz kapcsolódó hajdúsági és nyírségi édes étel. Leginkább a görög katolikusok körében ismert. Összetevői a tej, tojás, vaníliás cukor, cukor só és ízléstől függően mazsola.

Elkészítése

hosszadalmas és nem túl egyszerű, de az íze miatt mindenképpen ajánlott, ugyanis nagyon jól megy a sonkához és a kalácshoz.

Másik húsvéti különlegesség a már említett kalács, aminek a húsvéti fajtáját pászkaként ismerik. Fotó: Avelecion

A pászka eredetileg a zsidók kovásztalan kenyere. Nincs túl sok hozzávalója, és

elkészíteni is könnyű

. Csupán fehér és teljes kiőrlésű liszt, só és sütőpor kell hozzá.

Már ránézésre is ínycsiklandó a kaszinótojás. Fotó: kaszinotojas.hu

Utolsó húsvéti különlegességünk már nem ennyire hagyományőrző, ám mivel ilyenkor a tojásos ételek kerülnek előtérbe, adja magát a kaszinótojás készítése. A kaszinótojás gyakorlatilag töltött tojás.

Hozzávalóit és elkészítését

még felsorolni is sok lenne, de ahogyan a sárgatúró, úgy ez is megéri a rá szánt időt, mert rendkívül finom. Borítókép:

Katalin konyhája
Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.