A húsvét nem csak a locsolkodásról és a rokonlátogatásról szól, hanem még a kajálásról is. Néhány különleges húsvéti ételt szedtünk össze.
Az első, és egyben legkülönlegesebb a sárgatúró, ami csak a nevében tartalmaz túrót. Fotó: cookpad.comA sárgatúró erősen a valláshoz kapcsolódó hajdúsági és nyírségi édes étel. Leginkább a görög katolikusok körében ismert. Összetevői a tej, tojás, vaníliás cukor, cukor só és ízléstől függően mazsola.
hosszadalmas és nem túl egyszerű, de az íze miatt mindenképpen ajánlott, ugyanis nagyon jól megy a sonkához és a kalácshoz.
Másik húsvéti különlegesség a már említett kalács, aminek a húsvéti fajtáját pászkaként ismerik. Fotó: AvelecionA pászka eredetileg a zsidók kovásztalan kenyere. Nincs túl sok hozzávalója, és
. Csupán fehér és teljes kiőrlésű liszt, só és sütőpor kell hozzá.
Már ránézésre is ínycsiklandó a kaszinótojás. Fotó: kaszinotojas.huUtolsó húsvéti különlegességünk már nem ennyire hagyományőrző, ám mivel ilyenkor a tojásos ételek kerülnek előtérbe, adja magát a kaszinótojás készítése. A kaszinótojás gyakorlatilag töltött tojás.
még felsorolni is sok lenne, de ahogyan a sárgatúró, úgy ez is megéri a rá szánt időt, mert rendkívül finom. Borítókép:
Katalin konyhájaPortfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.