Gasztro

Áprilisi receptpályázat: „Az én húsvéti menüm”

Áprilisi receptpályázat: „Az én húsvéti menüm”

2010. március 22., hétfő
Áprilisi receptpályázat: „Az én húsvéti menüm”

Déli Szó Receptbajnok-verseny – Díjazzuk a legjobbakat!

Szeret Ön is sütni-főzni? Tud egy jó receptet, és szívesen megosztaná másokkal? Legyen Ön is receptbajnokaink egyike! A húsvéti ünnepek táplálkozási szokásai régi időkre vezetnek vissza; a jellegzetes fogások ma is ugyanazok: bárány, sonka, tojás. A bárány a zsidóság Egyiptomból történő menekülésének emléke, a tojás pedig az újjászületés, a termékenység szimbóluma. Hazánkban a főtt sonka, tojás, torma, foszlós kalács a leggyakoribb húsvéti étel, de sokan készítenek birkapörköltet is. Mindez mennyei eledel, különösen azoknak, akik szigorúan tartották az ünnepet megelőző negyvennapos böjtöt. Önnél mi kerül az ünnepi húsvéti asztalra? Hagyományos menüsorral készül, vagy szívesebben lepi meg családját egy különlegesség elkészítésével? Írja meg nekünk kedvenc húsvéti receptjét! A recept beküldők öt nagy kategóriában pályázhatnak: előétel, leves, főétel, egytálétel valamint desszert. A receptversenyben mind az öt kategóriában értékes szakácskönyveket osztunk ki a szerencsés nyerteseknek. A pályázatokat pontos név, lakcím, telefonszám feltüntetésével a recept@szegedma.hu email címre vagy postai úton a Déli Szó magazin szerkesztőségéhez lehet beküldeni, az alábbi címre: 6725 Szeged, Szentháromság u. 77. Beküldési határidő: 2010. március 29. (hétfő, este 24 óráig). Eredményhirdetés: 2010. április 02. A receptverseny szabályai: 1) A pályázatra olyan receptekkel lehet jelentkezni, amelyek a húsvét ízvilágára jellemzőek. 2) Egy beküldő több recepttel is nevezhet, és akár minden kategóriában. Ez által növelheti esélyét az ajándékok elnyeréséhez. 3) A recepteket a következő módon kell beküldeni: pontos hozzávalók megadása, az elkészítés menetének részletes ismertetése, hőfokok. 4) A receptek a pályázat lezárását követően bekerülnek Szerkesztőségünk nagy recepttárába, ahonnan gourmand munkatársaink kiválasztják a nyerteseket. A legjobb receptek ezután felkerülnek a SZEGEDma.hu internetes hírportál A hét receptje menüpontjába. 5) A nyerteseket e-mailben, illetve telefonon értesítjük, valamint nevüket a www.szegedma.hu oldalon A hét receptje menüpontban lehet megtekinteni. 6) A pályázók nevezéskor elfogadják, hogy a beküldött recepteket a Déli Szó magazin, és a SZEGEDma.hu a továbbiakban saját tartalmaként kezeli, és azok szerzői jogait a beküldőtől független módon gyakorolja. Szerkesztőségünk ugyanakkor semmilyen felelősséget nem vállal a receptek származásáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.