Egyház

Ferenc pápa üzenetet küldött a magyar híveknek + videó

Ferenc pápa üzenetet küldött a magyar híveknek + videó

Kocsis Fülöp metropolita közösségi oldalán osztotta meg Ferenc pápa üzenetét.

2024. október 21., hétfő
Fotó: Giuseppe Lami
Ferenc pápa üzenetet küldött a magyar híveknek + videó

– Nektek, magyar görögkatolikusoknak üzenem, hogy közel álltok hozzám, és imádkozom értetek, ti pedig imádkozzatok értem! Isten áldjon benneteket! – üzent rövid videóban a magyar híveknek Ferenc pápa, melyet Kocsis Fülöp osztott meg a közösségi oldalán. A magyar görögkatolikus metropolita az idei püspöki szinóduson vesz részt a Vatikánban, ezen készíthette a felvételt.

 

Fülöp atya október elején pedig egy üveg szabolcsi barackpálinkával lepte meg névnapja alkalmával a katolikus egyházfőt. „Ferenc pápa névnapjára szabolcsi barackpálinkát kapott ajándékba. Az üvegre ez van írva olaszul: Akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik. (Róm 8,28)” – írta bejegyzésében, néhány fotót is mellékelve a köszöntésről. Ezekből az is kiderül, egy 44 százalékos pálinkát adott át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.