Egyház

Több ezer gyermek nyarát tette szebbé a Katolikus Karitász

Több ezer gyermek nyarát tette szebbé a Katolikus Karitász

Négyezer nehéz sorsú gyermek számára biztosítottak nyaralási lehetőséget

5 órája
Több ezer gyermek nyarát tette szebbé a Katolikus Karitász

Az idén csaknem négyezer nehéz sorsú, a Kárpát-medencében élő gyermek nyaralt ingyenesen a Katolikus Karitász táboraiban - közölte a humanitárius szervezet.

 

A szervezet önkéntesei és munkatársai a nyárra a látókörükben lévő rászoruló családok gyermekeinek biztosítottak programokat, a többi között sport-, kreatív és sátortáborokat szerveztek számukra.     

A közleményben idézték Écsy Gábort, a Katolikus Karitász országos igazgatóját, aki kiemelte: 

A Kárpát-medencében élő minden magyar gyermeknek jár a megérdemelt pihenés, és azt szeretnénk, ha ennek az anyagi helyzetük nem lenne akadálya.

Az idén Belső-Ukrajnából érkező gyerekeknek is biztosítottak táborozási lehetőséget, számukra a háborús traumák enyhítésére különösen pihentető és változatos programokat állítottak össze - írták.

A Katolikus Karitász megköszönte a 1356-os adományvonalra érkezett támogatásokat, az online átutalásokat és a tárgyi felajánlásokat, amelyek hozzájárultak az idei táborok megrendezéséhez.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.