Egyház

Pietro Parolin szentszéki államtitkár az esztergomi bazilikában mutatott be szentmisét

Pietro Parolin szentszéki államtitkár az esztergomi bazilikában mutatott be szentmisét

Megáldotta a megújuló székesegyházat

12 órája
Fotó: Máthé Zoltán
Pietro Parolin szentszéki államtitkár az esztergomi bazilikában mutatott be szentmisét

Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár az esztergomi bazilikában mutatott be szentmisét szombaton, megáldotta a megújuló székesegyházat. A bíboros homíliájában a háború elől menekülők befogadása, a szenvedők megsegítése keresztényi kötelezettségéről beszélt.

PAROLIN, Pietro
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

Pietro Parolin tolmácsolta Ferenc pápa üzenetét, aki "lelki közelségéről és imáiról" biztosította a magyar híveket, és áldását küldte rájuk. Jelezte, a Szentatya nagy szeretettel emlékezik a 2023. április végi magyarországi apostoli látogatásra.

A bíboros homíliájában arra figyelmeztetett: nem építhetjük fel Isten templomát, vagyis az egyházat, amíg mi magunk vagyunk, "fényes elszigeteltségben, személyes terveink sivatagában".

Egyetlen keresztény sem magányos templom és "arra kaptunk meghívást, hogy fogadjuk be az Urat és az ő nevében" a gyermekeket, nőket, időseket, munkanélkülieket, menekülteket, bántalmazottakat, a háború - különösen az orosz-ukrán háború, valamint a palesztinai és izraeli konfliktus - áldozatait - mondta.

A szentmisén részt vett Sulyok Tamás köztársasági elnök és felesége, Nagy Zsuzsanna, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.