Egyház

Tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban

Tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban

2024. február 24., szombat
Tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban

Tartós élelmiszert gyűjtenek jövő vasárnaptól egy héten keresztül a katolikus templomokban, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) erről szóló körlevelét most vasárnap országszerte felolvassák minden szentmisén.

 


 

Arra kérik a híveket, tegyenek tanúságot az "irgalmas szeretet gyakorlásáról" az idei nagyböjtben is, és járuljanak hozzá tartós élelmiszerrel a Katolikus Egyház segélyakciójához. Az élelmiszergyűjtés keretében március 3-tól 10-ig várják az adományokat a katolikus templomokban az arra kijelölt helyen.

Kitértek arra: a legkisebb adomány is a felebaráti szeretetet fejezi ki. A templomokban összegyűjtött élelmiszercsomagok "nemcsak táplálékot jelentenek, hanem üzenetet is visznek magukkal, a gondviselő Isten szeretetének kézzelfogható jelét a nélkülöző családokba" - fogalmaztak.

A keresztúti ájtatosság a IV. században jelent meg és a mai formájában a középkorban terjedt el a keresztény világban. Jézus szenvedésének eseményeiről elmélkedve szembetűnik, hogy keresztútján ott voltak a segítők is, akiket a Gondviselés rendelt mellé. "Bennünket is így küld Isten rászoruló, nélkülöző embertársaink mellé, hogy legyünk mi is Cirenei Simonok és Veronikák" - írták.

Megjegyezték: 

a gyűjtés jó alkalom arra is, hogy - ahol még nincs plébániai karitász csoport - alkalmi segítőcsoportok alakuljanak az egyházközségekben, akiknek feladatuk, hogy megszervezzék és elvégezzék a gyűjtéssel kapcsolatos teendőket, például az adományok szétválogatását, élelmiszercsomagok készítését és eljuttatását a rászorulókhoz.

Telefonos adományvonalon is be lehet kapcsolódni a segélyakcióba, a Katolikus Karitász 1356-os telefonszámának felhívásával 500 forinttal lehet támogatni a rászorulókat. A körlevélben kitértek arra is, hogy a korábbi években meghirdetett gyűjtések eredményeképpen családok ezreit tudták segíteni a hívek adományaiból. A legkisebb adományokat is "hálásan köszönjük" - fogalmaztak, reményüket fejezve ki, hogy újra nagyon sok családnak tudnak segíteni az irgalmas Jézus példáját követve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.