Egyház

Sebők Sándor fóti plébános kapta idén a Hit pajzsa díjat

Sebők Sándor fóti plébános kapta idén a Hit pajzsa díjat

2024. február 25., vasárnap
Fotó: Mónus Márton
Sebők Sándor fóti plébános kapta idén a Hit pajzsa díjat

Sebők Sándor a fóti Szeplőtelen Fogantatás-templom plébánosa, regnumi atya, mesterkanonok vehette át az idén a Parma fidei - Hit pajzsa díjat vasárnap a budapesti Egyetemi Kisboldogasszony-templomban.

LATORCAI Csaba
Fotó: Mónus Márton. Emléknap - Sebők Sándor fóti plébános kapta idén a Hit pajzsa díjat

 

A díjátadó ünnepségen Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára méltatta a díjazottat. Laudációt, illetve római katolikus szentmisét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek tartott.

A Parma fidei - Hit pajzsa díjat 2002-ben alapította Horváth Béla volt kisgazda politikus és a 2008-ban elhunyt Gyurkovics Tibor író. Olyan papoknak, szerzeteseknek ítélik oda minden évben, akik a kommunista diktatúra alatt is hűségesek maradtak hitükhöz. Az elismeréssel járó díjat idén Miletics Katalin Janka éremművész, bencés obláta készítette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.