Egyház

Adománygyűjtést szerveznek a szegedi rászorulóknak is

Adománygyűjtést szerveznek a szegedi rászorulóknak is

Kovács György
2024. január 5., péntek
Fotó: Picasa
Adománygyűjtést szerveznek a szegedi rászorulóknak is

A Magyar Református Szeretetszolgálat átfogó és személyre szabott segítséget kíván nyújtani a téli krízisidőszakban a rászorulóknak. A Felebarát elnevezésű programra adománygyűjtést szerveznek.

 

 

A program részeként hideg és meleg élelemmel, tűzifával, tisztító- és tisztálkodási szerekkel, indokolt esetben utalványok formájában pedig anyagi támogatással is segítik a nélkülöző családokat, a hajléktalanokat és az időseket. Céljuk, hogy január és március között jelentősebb mértékben támogatni tudják a megélhetési gondokkal küzdőket.

Kiemelten támogatják a hajléktalanokat: Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Szegeden és Sárospatakon több alkalommal osztanak meleg ételt a nincsteleneknek, továbbá teajáratot üzemeltetnek Budapesten és Miskolcon, ez heti rendszerességgel forró itallal, szendvicsekkel és takarókkal látja el az utcán élőket.

A Felebarát program egyik legfőbb üzenete, hogy vegyük észre a hozzánk közel élőkön, ha bajban vannak, szükséget szenvednek, és ne menjünk el szótlanul mellettük - idézték Juhász Mártont, a szeretetszolgálat ügyvezető igazgatóját, aki hozzátette: 

Szeretnénk, ha a rászorulók iránti szolidaritás nem csak az adventi időszak végéig tartana.

Az adventi időszakban több mint 8000 gyermek ünnepét tette szebbé a Magyar Református Szeretetszolgálat, valamint 100 tonna tartós élelmiszert és tisztálkodási szert gyűjtött össze a szervezet, hogy a nehéz helyzetben élő családokat és időseket tudja támogatni határon innen és túl.

A programot január 5. és március 31. között a 1358-as adományvonal hívásával lehet támogatni - egy hívás egységesen 500 forint felajánlást jelent -, továbbá tetszőleges összeggel lehet segíteni az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, illetve az alapítvány bankszámlaszámára utalva, a Felebarát szó feltüntetésével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.