Egyház

A keresztények egységéért imádkoznak

A keresztények egységéért imádkoznak

2024. január 18., csütörtök
A keresztények egységéért imádkoznak

Az ökumenikus imahét országos nyitó istentisztelete idén január 21-én, vasárnap 19 órakor kezdődik. Budapesten, a Szent István-bazilikában igét hirdet Steinbach József református püspök, szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros.

Fotó: Magyar Kurír

 

Az ökumenikus imahetet világszerte minden év január harmadik hetében rendezik meg. A rendezvénysorozat célja, hogy a világ keresztény felekezetei közösen imádkozzanak a keresztények egységéért.

Az imahét jelmondata: „Szeresd az Urat, a te Istenedet… és felebarátodat, mint magadat.” (Lk 10,27)

A 2024-es ökumenikus imahét anyagát az afrikai Burkina Fasó-i ökumenikus munkacsoport állította össze. Egy alapjaiban eltérő gazdasági, társadalmi és politikai viszonyok között élő, Krisztus evangéliumát kisebbségi helyzetben hirdető egyház az övék. Nagyon nehéz gazdasági és politikai környezetben kell az ott élőknek Krisztusról tanúskodniuk és honfitársaik életkörülményeit javítaniuk.

Az imahét egyes programjairól a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) oldalán vagy helyi szinten az egyházmegyék honlapjain tájékozódhatnak.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.