Egyház

Megszentelte a magyar bort Ferenc pápa

Megszentelte a magyar bort Ferenc pápa

2023. december 28., csütörtök
Fotó: AM113
Megszentelte a magyar bort Ferenc pápa

A karácsonyi ünnepi időszak részeként december 27-én, Szent János napján a borszentelési szokásokat felelevenítve Ferenc pápa audiencia keretein belül apostoli áldását adta a tokajira és általában a magyar borra - írja az Index.

 

 

Rókusfalvy Pál, a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos Magyarország Szentszéki Nagykövetségén keresztül fordult levélben Ferenc pápához, amelyben kérte a megszentelést. A kormánybiztos a Magyar Bormarketing Ügynökségen keresztül harminc tokaji borász összesen 180 palack aszúját küldte el előre a Vatikánba, 

a december 27-i audenciára pedig egy külön díszdobozos tokaji esszenciát is vitt magával.

Rókusfalvy Pál a személyes találkozón úgy fogalmazott: 

Azért érkeztünk, hogy Szent János ünnepén apostoli áldását kérjük ezen tokaji aszúra, illetve ezen keresztül a magyar borra, az istenfélő magyar borászok munkájára!

Tokaj a magyar himnusz harmadik strófájában is helyet kapott, ezért a kormánybiztos nemzeti imádságunk elegáns nyomatait nyújtotta át három nyelven: a magyar mellett a Szentatya anyanyelvén, spanyolul, valamint angol nyelvű fordításban.

 


 

 


 


 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.