Egyház

Meggyújtották a harmadik adventi gyertyát Alsóvároson

Meggyújtották a harmadik adventi gyertyát Alsóvároson

Márton Andrea
2023. december 16., szombat
Meggyújtották a harmadik adventi gyertyát Alsóvároson

A Ferences Rend támogatásával az alsóvárosi templom előtti tér és a templom környezete igazi meghitt, gyertyafényes hangulattal várja a négy adventi hétvégén látogatóit. A Mária szobor köré épített óriási adventi koszorún minden szombaton 17 órakor gyújtják meg a gyertyát, így a szegedieknek lehetősége van a városi gyertyagyújtáson is részt venniük.

A koszorú harmadik adventi gyertyáját Mihálffy Béla, országgyűlési képviselő és Kárpáti Kázmér, alsóvárosi plébános gyújtotta meg. Mihálffy Béla a gyertyagyújtásnál kívánta mindenkinek, hogy azt az örömöt éljék meg, hogy szerető családtagjaikkal ünnepelhessék együtt a legszentebb ünnepet jövő vasárnap!

A harmadik adventi gyertya az örömöt jelenti, Szűz Máriát jelképezi, aki fiút szült az emberiség örömére. Ezért lett az öröm jelképe, különlegességét pedig rózsaszín színe is mutatja.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.