Egyház

Szegeden tartottak nemzetközi konferenciát a Szentatya útmutatásáról

Szegeden tartottak nemzetközi konferenciát a Szentatya útmutatásáról

Kovács György
2023. november 22., szerda
Fotó: Kovács György/Szeged Ma
Szegeden tartottak nemzetközi konferenciát a Szentatya útmutatásáról

Ferenc pápa Evangelii Gaudium apostoli buzdítása kiadásának 10. évfordulója alkalmából Via Ecclesiæ címmel pasztorál-kateketikai konferenciát rendeztek a Gál Ferenc Egyetemen. A Szentatya 2013-ban megírt dokumentuma pápaságának programbeszédeként is értelmezhető, mely kijelöli az Egyház útját és lelkipásztori stílusát. A konferencián keresték és szemlélték a Szentatya által mutatott utat, annak a magyar Egyházra vonatkozó kihívásait, illetve visszatekintettek a 10 év alatt már bejárt szakaszra. A nap programja arra is lehetőséget nyújtott, hogy bátran előretekintsenek az előttük álló feladatokra, közös céljaikra. A konferencia nyitó előadását Michael Wallace Banach, Magyarország apostoli nunciusa tartotta, ezt külföldi és hazai teológusok előadásai követték.

Fotó: Kovács György/Szeged Ma. 

 

Dr. Serfőző Levente, oktatási püspöki helynök, ifjúsági referens, Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Intézete főigazgatója lapunknak elmondta, a konferencia megrendezését idén augusztusban tervezték el. A mai esemény a két nap múlva esedékes ünnep része. 

Az előadók mindegyike a világegyházból érkezett, és mivel az Evangelii Gaudium a világegyháznak üzen és fogalmazza meg Ferenc pápa egyház és jövőképét, ezért azt gondolom ez a kettő találkozik és gazdagíthatja a magyar egyház gyakorlatát

- fejtette ki.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.